Mikrobryggeri på Lottas

Lottas mikrobryggeri, Björkstadens Bryggeri, står klart och är i drift sedan september 2013. Byggt i Lottas Krogs lokaler i centrala Umeå är ambitionen att förse krogens gäster med ca 10 unika varumärke direkt på kran. Total volymen från bryggeriet är nu ca 12.000 liter per år. Bryggverk, jästankar och övrig bryggeri utrustning är levererat av en av världens ledande tillverkare; Kaspar Schulz från Bamberg i Bayern / Tyskland. Björkstadens bryggeri består av ett 250 liters bryggverk med en kombinerad mäsk och vörtpanna inklusive silkar med en sk. whirlpool. Bryggverket drivs av en ånggenerator och är byggt helt i rostfritt stål med en kapacitet på ca 250 liter varmvört per brygg tillfälle. Jäsningen vilken tar 7-15 dagar sker i fyra koniska tankar i rostfritt stål på 500 liter stycket. Tankarna är temperatur kontrollerade vilket möjliggör produktion av alla öltyper. Ölet kylstabiliseras 15-25 dagar innan filtrering för att sedan tappas på lager tankar för servering ur kran i Puben Lottas.

Vi har även en kombinerad bryggerivisning och ölprovning för sällskap på 6-14 personer. För mer info kontakta oss på info@lottas.nu.

Gå in på vår facebook sida www.facebook.com/lottaskrog för den senaste informationen om kommande öl och vad som händer på bryggeriet.

Väl mött på Lottas Krog & Björkstadens Bryggeri

Jörgen Berggren
Lottas Krog

Några av våra varumärken

LOTTAS GRANAT PILS
BJÖRKSTADENS KULTURLAGER
DR PAUL´S PALE ALE
BJÖRKSTADENS JUL ALE
BJÖRKSTADENS SPECIAL BITTER
BJÖRKSTADENS SPECIAL IRISH RED
BJÖRKSTADENS VINTERLAGER
DR PAUL´S X-RAY INDIA PALE ALE