Till att börja med

Gratinerade ciabattabröd

med rostad vitlök- och parmesanaioli.

(Gratin ciabatta bread served with rosted garlic and parmesan aioli)

69:-

Lottas vitlöksgratinrerade sniglar

serveras med ugnsrostade vitlöksbröd.

(Twelve snails in garlic butter served with grilled garlic bread)

119:-

Parmesanslungade pommes frites

serveras med rostad vitlök- och parmesanaioli.

(Parmesan french fries served with garlic and parmesan aioli)

69:-

Lottas charkbricka (för två personer)

parmaskinka, salami calabra, bresaula, coppa, mozzarella med tomat och basilika. Serveras med oliver, parmesanost, grillad bröd samt fikonmarmelad.

(Lottas charkplate with salami, bresaula, coppa, mozzarella, tomato. Served with olive, cheese and bread)

255:-

Halv hummersoppa med gratinerat ciabattabröd

(Half Lobsters soup with gratin ciabatta bread)

119:-

Era favoriter

En stor klassisk schnitzel

med aromsmör, anjoviskryddad sill, citron, friterade potatisvingar, grillad tomat och baconlindade bönor.

(Austrian style schnitzel with anchovy, lemon, tomato from the grill and french fries)

275:-

Club sandwich

friterad kyckling (svensk färsk), bacon, cheddarost, tomat och sallad mellan rostade surdegsbröd. Serveras med friterade potatisvingar, lökringar, sweet chilidressing och husets coleslaw.

(Fried chicken sandwich with bacon, cheddar, lettuce and tomatoes. Served with french fries)

229:-

Mexican fajitas

serveras med kyckling (svensk färsk), paprika, lök, sockerärtor, salsa, guacamole, ost, ananassalsa, sallad och tortillabröd.

(Mexican fajitas – served with chicken, pepper, onion, sugersnaps, salsa, guacamole, cheese, pineapple salsa, salad and tortilla bread)

239:-

Sallad

Caesarsallad med grillad kycklingfilé

(färsk svensk) på en bädd av romansallad. Serveras med caesardressing, brödkrutonger, stekt bacon och riven parmesan.

(Chicken served on roman lettuce with crispy bacon, parmesan cheese and
a caesar dressing)

199:-

Surdegspizza

Lottas surdegspizza

serveras med vår egen tomatsås samt riven mozzarella och lufttorkad serranoskinka. Toppas med basilikakräm och olivolja.

(Classic pizza served with tomato, serrano and mozzarella)

155:-

Skogen

serveras med svamp- och tryffelcréme fraiche, tryffelpeccorino, parmesanost, schalottenlök, smörsteka kantareller, gräslök och citron.

(Pizza served with mushroom and truffle créme fraiche, peccorino, parmesan,
shallot, lemon, chive and chantarelle mushrooms)

199:-

Vegetariskt

Halloumiburgare (norrländsk grilloumi)

med smält chiliost, relish på soltorkad tomat, picklad rödlök, sallad, färska tomater, guacamole och sweet chilidressing. Serveras mellan grillade briochebröd och pommes frites.

(Vegetarian halloumi burger with chili cheese, tomato relish, pickled red
onion, guacamole and french fries)

239:-

Caesarsallad med grillad halloumiost

på en bädd av romansallad. Serveras med caesardressing, brödkrutonger och riven parmesan.

(Caesar salad with halloumi cheese, parmesan and a caesar dressing)

199:-

Vegetarisk mexican fajitas

serveras med halloumi, paprika, lök, sockerärtor, salsa, guacamole, ost, ananassalsa, sallad och tortillabröd.

(Mexican fajitas – served with halloumi, pepper, onion, sugarsnaps, salsa, guacamole, cheese, pineapple salsa, salad and tortilla bread)

235:-

Klassiker

Biff Rydberg

stekt oxfilé (Nya Zeeland), tärnad råstekt potatis, ölbräserad lök, äggula samt senap- och pepparrotscrème.

(Beef Rydberg – a classic swedish dish served with filet of beef, potato, onion and a mustard and horseradish sauce)

289:-

Rödvinsbräserad oxkind

(Finland) serveras med potatiskaka, alspånsrökt karré, champinjoner och honungsglaserade morötter.

(Slow cooked beef cheeks in red wine sauce – served with potato cake, smoked pork tenderloin, mushrooms and honey glazed carrots)

255:-

Lottas krämiga hummersoppa

med Västerbottensostsufflé och gratinerade vitlöksbröd.

(Lobster soup with Västerbottens cheese souffle and gratin ciabatta bread)

179:-

Operatoast

med oxfilé (Nya Zeeland) på grillat surdegsbröd. Serveras med trattkantarell- och champinjonstuvning, sparris, picklad rödlök, bacon, timjan och pocherat ägg.

(Filet of beef served on toast with mushroom stew, asparagus, pickled
red onion, bacon and poached egg)

235:-

Färsk pasta

Trottolle al pollo

långbakad kyckling med stora pastaspiraler i krämig parmesansås. Stekta skogschampinjoner, stekt pancetta, karamelliserad lök, färsk spenat och nyriven parmesam.

(Chicken pasta with parmesan sauce, onion, mushrooms, pancetta
and fresh spinach)

229:-

Grillat kött

Bookmakers toast

grillad entrecôte (Uruguay) på surdegsbröd. Serveras med sallad, tomat, dijonäs, bacon, pepparrot och pocherat ägg. Toppas med picklad rödlök.

(Bookmakers toast - served with mustard cream, salad, tomatoes, grilled
entreôte, horseradish and poached egg)

239:-

Smörstekt kronhjortsfilé

(Nya Zeeland) med palsternackspuré, krämig potatiskaka, stekta skogschampioner, gräddig konjaksås, syltade tranbär och färsk timjan.

(Venison tenderloin with parsnip puré, potato cake, fried mushrooms,
cognac sauce, cranberries and fresh thyme)

349:-

Lottas plankstek

en riktig pubklassiker! Grillad oxfilé (Nya Zeeland), gratinerad pommes duchesse, grillad majs och ananas. Serveras med ugnsbakad tomat, baconlindade bönor och krämig bearnaisesås.

(Fillet of beef from the grill with duchesse potato and bearnaise sauce)

335:-

Smashburgare på Lottas

Cheeseburgare (dubbel)

med smält cheddarost, sallad, bacon, sweet chilidressing och picklad rödlök mellan grillat briochebröd. Serveras med pommes frites, coleslaw och lökringar.

(Cheeseburger (double) with cheddar, bacon, salad, pickled red onion, sweet chili dressing. Served with french fries, onion rings and coleslaw)

229:-

Tryffelburgare (dubbel)

med cheddarost, picklad rödlök och bacon mellan grillat briochebröd. Serveras med pommes frites, coleslaw, lökringar och rostad vitlök- och tryffelaioli.

(Truffleburger (double) with roasted garlic and truffle aioli, cheddar, bacon and pickled red onion. Served with french fries, onionrings and coleslaw)

229:-

Hav & Sjö

Lottas fjällröding

med potatiskaka, smörfrästa rotfrukter, Västerbottensostsufflé, smörslungad sparris och en krämig vitvinssås. Toppas med forellrom.

(Filet of char, root-crop and potato cake served with a creamy white wine sauce, topped with trout roe)

295:-

Vår egen fish & chips

friterad ishavstorsk (MSC-märkt) serverad med grovt skuren pommes frites, smörfrästa sockerärtor, hemgjord remouladsås samt citron, örter och ärtcreme.

(Homemade fish and chips on fresh cod with chips and a tartar sauce)

275:-

Sött & syndigt

Crème brûlée

(och lite karamell) serveras med smulat hallon.

(Crème brûlée)

99:-

Varma hjortron

med vaniljglass, knaprig kolasnitt och mynta.

(Warm cloudberry jam with vanilla ice cream)

129:-

Nybakad chokladsufflé

serveras med vaniljglass, skogsbärskompott och smulade hallon.

(Homebaked chocolate souffle with vanilla ice cream and wild berries)

129:-

Kontakta oss

Lottas Krog & Pub

090-129 551

info@lottas.nu

Nygatan 22, Umeå

Öppettider

Måndag 15:00-23:00

Tisdag 15:00-00:00

Onsdag 15:00-01:00

Torsdag 15:00-01:00

Fredag 14:00-01:00

Lördag 12:00-01:00

Söndag Stängt

Enbart drop-in

Det går inte att boka bord hos oss, utan vi har endast drop-in. Välkommen in i värmen.