Vår meny
Vi är stolta över vårt kök på Lottas Krog & Pub. Målet är mat som är varierad, läckert upplagd och ger mervärde. För allergiker finns information om eventuella allergena ämnen i maten att få av personalen vid beställning. Vår mat och våra frityroljor är fria från transfetter och vi söker kontinuerligt efter de bästa råvarorna. All mat- och dryckesbeställning tas i baren. Tillägg och ändringar i menyn kostar 25:-. Kändes portionen stor? Be om en doggybag.
MISSA INTE
KVÄLLENS POP UP-RÄTT!
Fråga vår personal för mer information
A great meal is a love letter written in flavors.
Till att börja med
med rostad vitlök- och parmesanaioli.
(Gratin ciabatta bread served with rosted garlic and parmesan aioli)
69:-
serveras med ugnsrostade vitlöksbröd.
(Twelve snails in garlic butter served with grilled garlic bread)
119:-
serveras med rostad vitlök- och parmesanaioli.
(Parmesan french fries served with garlic and parmesan aioli)
69:-
parmaskinka, salami calabra, bresaula, coppa, mozzarella med tomat och basilika. Serveras med oliver, parmesanost, grillad bröd samt fikonmarmelad.
(Lottas charkplate with salami, bresaula, coppa, mozzarella, tomato. Served with olive, cheese and bread)
255:-
(Half Lobsters soup with gratin ciabatta bread)
119:-
Era favoriter
med aromsmör, anjoviskryddad sill, citron, friterade potatisvingar, grillad tomat och baconlindade bönor.
(Austrian style schnitzel with anchovy, lemon, tomato from the grill and french fries)
275:-
friterad kyckling (svensk färsk), bacon, cheddarost, tomat och sallad mellan rostade surdegsbröd. Serveras med friterade potatisvingar, lökringar, sweet chilidressing och husets coleslaw.
(Fried chicken sandwich with bacon, cheddar, lettuce and tomatoes. Served with french fries)
229:-
serveras med kyckling (svensk färsk), paprika, lök, sockerärtor, salsa, guacamole, ost, ananassalsa, sallad och tortillabröd.
(Mexican fajitas – served with chicken, pepper, onion, sugersnaps, salsa, guacamole, cheese, pineapple salsa, salad and tortilla bread)
239:-
Sallad
(färsk svensk) på en bädd av romansallad. Serveras med caesardressing, brödkrutonger, stekt bacon och riven parmesan.
(Chicken served on roman lettuce with crispy bacon, parmesan cheese and
a caesar dressing)
199:-
Surdegspizza
serveras med vår egen tomatsås samt riven mozzarella och lufttorkad serranoskinka. Toppas med basilikakräm och olivolja.
(Classic pizza served with tomato, serrano and mozzarella)
155:-
serveras med svamp- och tryffelcréme fraiche, tryffelpeccorino, parmesanost, schalottenlök, smörsteka kantareller, gräslök och citron.
(Pizza served with mushroom and truffle créme fraiche, peccorino, parmesan,
shallot, lemon, chive and chantarelle mushrooms)
199:-
Vegetariskt
med smält chiliost, relish på soltorkad tomat, picklad rödlök, sallad, färska tomater, guacamole och sweet chilidressing. Serveras mellan grillade briochebröd och pommes frites.
(Vegetarian halloumi burger with chili cheese, tomato relish, pickled red
onion, guacamole and french fries)
239:-
på en bädd av romansallad. Serveras med caesardressing, brödkrutonger och riven parmesan.
(Caesar salad with halloumi cheese, parmesan and a caesar dressing)
199:-
serveras med halloumi, paprika, lök, sockerärtor, salsa, guacamole, ost, ananassalsa, sallad och tortillabröd.
(Mexican fajitas – served with halloumi, pepper, onion, sugarsnaps, salsa, guacamole, cheese, pineapple salsa, salad and tortilla bread)
235:-
Klassiker
stekt oxfilé (Nya Zeeland), tärnad råstekt potatis, ölbräserad lök, äggula samt senap- och pepparrotscrème.
(Beef Rydberg – a classic swedish dish served with filet of beef, potato, onion and a mustard and horseradish sauce)
289:-
(Finland) serveras med potatiskaka, alspånsrökt karré, champinjoner och honungsglaserade morötter.
(Slow cooked beef cheeks in red wine sauce – served with potato cake, smoked pork tenderloin, mushrooms and honey glazed carrots)
255:-
med Västerbottensostsufflé och gratinerade vitlöksbröd.
(Lobster soup with Västerbottens cheese souffle and gratin ciabatta bread)
179:-
med oxfilé (Nya Zeeland) på grillat surdegsbröd. Serveras med trattkantarell- och champinjonstuvning, sparris, picklad rödlök, bacon, timjan och pocherat ägg.
(Filet of beef served on toast with mushroom stew, asparagus, pickled
red onion, bacon and poached egg)
235:-
Färsk pasta
långbakad kyckling med stora pastaspiraler i krämig parmesansås. Stekta skogschampinjoner, stekt pancetta, karamelliserad lök, färsk spenat och nyriven parmesam.
(Chicken pasta with parmesan sauce, onion, mushrooms, pancetta
and fresh spinach)
229:-
Grillat kött
grillad entrecôte (Uruguay) på surdegsbröd. Serveras med sallad, tomat, dijonäs, bacon, pepparrot och pocherat ägg. Toppas med picklad rödlök.
(Bookmakers toast - served with mustard cream, salad, tomatoes, grilled
entreôte, horseradish and poached egg)
239:-
(Nya Zeeland) med palsternackspuré, krämig potatiskaka, stekta skogschampioner, gräddig konjaksås, syltade tranbär och färsk timjan.
(Venison tenderloin with parsnip puré, potato cake, fried mushrooms,
cognac sauce, cranberries and fresh thyme)
349:-
en riktig pubklassiker! Grillad oxfilé (Nya Zeeland), gratinerad pommes duchesse, grillad majs och ananas. Serveras med ugnsbakad tomat, baconlindade bönor och krämig bearnaisesås.
(Fillet of beef from the grill with duchesse potato and bearnaise sauce)
335:-
Smashburgare på Lottas
med smält cheddarost, sallad, bacon, sweet chilidressing och picklad rödlök mellan grillat briochebröd. Serveras med pommes frites, coleslaw och lökringar.
(Cheeseburger (double) with cheddar, bacon, salad, pickled red onion, sweet chili dressing. Served with french fries, onion rings and coleslaw)
229:-
med cheddarost, picklad rödlök och bacon mellan grillat briochebröd. Serveras med pommes frites, coleslaw, lökringar och rostad vitlök- och tryffelaioli.
(Truffleburger (double) with roasted garlic and truffle aioli, cheddar, bacon and pickled red onion. Served with french fries, onionrings and coleslaw)
229:-
Hav & Sjö
med potatiskaka, smörfrästa rotfrukter, Västerbottensostsufflé, smörslungad sparris och en krämig vitvinssås. Toppas med forellrom.
(Filet of char, root-crop and potato cake served with a creamy white wine sauce, topped with trout roe)
295:-
friterad ishavstorsk (MSC-märkt) serverad med grovt skuren pommes frites, smörfrästa sockerärtor, hemgjord remouladsås samt citron, örter och ärtcreme.
(Homemade fish and chips on fresh cod with chips and a tartar sauce)
275:-
Sött & syndigt
(och lite karamell) serveras med smulat hallon.
(Crème brûlée)
99:-
med vaniljglass, knaprig kolasnitt och mynta.
(Warm cloudberry jam with vanilla ice cream)
129:-
serveras med vaniljglass, skogsbärskompott och smulade hallon.
(Homebaked chocolate souffle with vanilla ice cream and wild berries)
129:-
Kontakta oss
Lottas Krog & Pub
090-129 551
info@lottas.nu
Nygatan 22, Umeå
Öppettider
Måndag 15:00-23:00
Tisdag 15:00-00:00
Onsdag 15:00-01:00
Torsdag 15:00-01:00
Fredag 14:00-01:00
Lördag 12:00-01:00
Söndag Stängt
Enbart drop-in
Det går inte att boka bord hos oss, utan vi har endast drop-in. Välkommen in i värmen.